Hi, ik ben Jacomijn

en dit is mijn verhaal...

"Don't do good work, do great work"

Ik kom uit een zorgnest, maar  ik heb zelf jarenlang in de corporate healthcare wereld doorgebracht. Minder zorgen voor mensen, meer zorgen voor het bereiken van de targets. Maar mijn hart voor mensen en wat hen beweegt is ook daar altijd de rode draad geweest. Het heeft me geïnspireerd om (zorg)teams en hun managers verder te brengen. Om mensen beter te maken.

Dat heb ik in diverse rollen gedaan.  Ik ben begonnen als adviseur/consultant, daarna als leidinggevende om via wat omwegen in een bestuurlijke rol terecht te komen. Overal heb ik waardevolle ervaringen opgedaan. Maar de mooiste rol is toch wel de rol die ik nu heb: die van ademcoach voor managers die op hun eigen unieke manier het verschil willen maken. En die niet meer zo geleefd, of misschien zelfs wel uitgewoond willen worden door de waan en de hectiek van de dag. 

Naast, of misschien wel door mijn maatschappelijke carrière, heeft ook mijn persoonlijke ontwikkeling niet stilgestaan. Om te kunnen blijven presteren is persoonlijke groei nodig. Na een opleiding tot coach en trainer volgde verdieping op het gebied van lichaamswerk, systemisch werk (opstellingen), narratief-verhalend coachen. Maar de kroon op het werken met mensen is toch wel wat ik geleerd heb met en over ademwerk.

Dat is voor mij de eerste en meest krachtige ingang om snel daadwerkelijke transformatie in mensen te zien ontstaan. In anderen, en dus ook in mezelf.“Er zijn maar weinig mensen die met hun eigen ogen kijken en met hun eigen hart voelen.” 
(Albert Einstein)

Het was alsof iemand het licht aan deed.

Het gaat over JA zeggen…

Alle kennis en ervaring die ik in de 53 jaar hiervoor had opgedaan vielen als puzzelstukjes in elkaar. De missing link was mijn adem. Toen ik daar mee aan de slag ging, was het net of er een stukje tijd en ruimte tussen mij en de hectiek van de dag ontstond. 

Zaken gingen steeds minder vaak met mij op de loop, maar ik werd meester over mijn eigen reacties. Don’t react, respond. Ik kreeg een keuze en en daarmee kon ik ook steeds beter bepalen waar ik tijd en energie aan besteedde. En waar niet aan. Het werd voor mij sneller helder waar het mij om ging in een situatie en kon daardoor veel effectiever handelen.

Ik beschrijf het zelf als een shift. Ik stopte met vooral bezig zijn met wat er buiten me allemaal gebeurde en daar vervolgens zo goed mogelijk op te reageren. Actie en dan reactie. Nu handel ik voornamelijk van binnen naar buiten. Vertrouwen op mijn eigen gevoel en intuïtie en daar vervolgens effectief mee aansluiten op wat er nodig is. Kijken met mijn eigen ogen en voelen met mijn eigen hart. Dan gaat het niet meer over NEE zeggen maar over JA zeggen. Maar dan wel tegen de juíste dingen.

Zo zorgen we samen voor een mooiere wereld

Vanaf dat moment ging het snel. Want als ik ergens in geloof, dan sta ik er ook voor. Mijn hoofd en mijn hart gaan samenwerken en de energie die dan vrijkomt  is magisch. Geen verspilde geen energie meer, maar alle energie inzetten waar het versterkt wordt. Als dat gebeurt, weet je direct waar dat het klopt. 

Herken jij het ook bij jezelf, als het gaat stromen?

Als je me mij aan de slag gaat, dan gaat het ergens over. Ik doe geen dingen half, geen shortcuts of easy rides.  Soms moet je je mouwen opstropen om de shit op te ruimen. Naar binnen kijken en zien waar de ballast zich opgehoopt heeft. En gaan zien hoe het kan zijn als je energie weer gaat stromen. Je je leven leeft op jouw voorwaarden. En dan wordt het makkelijk… 

De ramen open zetten en de wind erdoor laten waaien. Niet altijd de meest makkelijke weg, als je begint. Maar altijd de moeite waard! Ik weet het, want ik ben er zelf ook doorheen gegaan. Meerdere keren. En nu is het een way of life geworden en ik zou niet meer anders willen. 

Inmiddels ben ik ondernemer en is mijn missie om managers in de zorg te helpen om op hun eigen unieke manier het verschil te maken. Waarom? Omdat we dan met z’n allen kunnen zorgen dat de zorg gezond blijft. Zodat we kunnen doen waar we in geloven en waar ons hart ligt. Zorgen voor anderen. En als we toch bezig zijn, laten we dan beginnen met voor onszelf te zorgen.

Zo maken we samen de wereld een beetje mooier en beter.

Zoals je ademt, zo leef je ook.

Word ook member van de gratis
Breathe On Community

  • Elke week een live ademsessie
  • Opnames terugkijken
  • Een groeiende bibliotheek met ademoefeningen
  • Slimme tips en trucs
  • Stel je vragen en krijg direct antwoord
En bovendien krijg je direct toegang tot de gratis training Meer Impact met je Adem!

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat...

Klantervaringen

Lieve woorden van klanten